2010.10.14.
19:00

Írta: Legál Háló blog

Amerikai ügyvédi irodák egymást fenyegetik

Az US Copyright Group (USCG), keményen játszik - és nem csak a 16000 peer-to-peer fájl cserélőt próbálja fizetésre rávenni. A csoportok mögött álló ügyvédek szívesen használják azt a taktikát, amit más P2P ellenes ügyvédek, ahol 25000 dollárt követelnek azért, mert a riválig cég megváltoztatta a nevét, vagy pedig kockáztatják a bírósági harcot.

Október 8-án az Ars Technica egy cikkben foglalkozott a Media Copyright Group-pal (MCG), a középnyugati ügyvédek vállalkozó csoportjával, akik a pornósokat képviselik (többek között a vezető gyártóját és forgalmazóját a felnőtt szórakoztató tartalmaknak a transzszexuláis piacon)".

Az MCG egy chicago-i család jogi ügyvédet bízott meg, John Steele-t, hogy indítson szerzői jogsértést azok ellen, akik az ügyfelei filmjeinek letöltötték, ezzel feltehetőleg követni kívánja az USCG üzleti modellt, hogy felkéri az embereket fizessenek fedezetként pár ezer dollárt, vagy kockáztassanak hatalmas kártérítési összegeket (és nyílvános megaláztatást) a bíróságon.

Az cikk egy része megjegyezte, hogy az MCG kérvényezésénak egy teljes része, nagyban hasonlít az USCG mintájára, de kiderült, hogy az MCG neve problémásabb, mint a lemásolós tevékenysége.

Pár órával azután, hogy megjelent a cikk, Steele kapott egy faxot Dunlap, Grubb és Weaver ügyvédektől, akik beregisztrálták a Legacy 21 nevet. A Legacy 21 benyújtott egy kérvényt Virginiában, hogy folytathassák a tevékenységet, az USCG mintájára és védjegyet kért a névre. A levél azt állította, hogy az MCG megváltoztatta a nevét, hiszen megtévesztően hasonlít az USCG-re.

Ezen túlmenően azt követelte, hogy az új cég fizessen 25000 dollárt Dunlap, Grubb & Weaver-nek. Ha nem érkezik erre válasz 1 héten belül, Dunlap, Grubb és Weaver megígérte, hogy "folytatják az összes szükséges lépéssel, hogy megvédjék ügyfeleik jóhírét."

Steele válászt a tegnapi nap nyílvánosságra hozták, hiszen szövetségi bíróság elé vitték az ügyet. Az MCG már kérte az észak-illinois-i ügyészséget, hogy hozzon egy megállapítási ítéletet, miszerint a név legális. Ezt túl menően, azt állítja, hogy Jeffrey Weaver "csalást követett el" a védjegy kérelmét követően, amikor azt írta, hogy az USCG "az egyetlen vállalat a maga nemében, amennyire a kérelmező tudja".

Az MCG követeli, hogy az USCG fedezze a jogi költségeket, illetve hogy az USCG végegyét meg kell szüntetni.

(via ars)

Szólj hozzá!

Címkék: kalózkodás mcg jogi kérdések uscg legacy 21

A bejegyzés trackback címe:

https://legalhalo.blog.hu/api/trackback/id/tr842371637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása